Kinderb
 
Begin Informatie Sponsoren Gallerij Hyves Contact


Informatie

U kunt het laatste nieuws rond de vereniging ook volgen via onze Hyvespagina.

Vereniging Kinderboerderij Schoonhoven in "Stand-by stand"
Op 2 november 2010 heeft de Algemene Ledenvergadering van de Vereniging Kinderboerderij Schoonhoven (VKBS) besloten dat de VKBS gedurende de komende vijf jaar in de “stand-by stand” zal gaan. Dat wil zeggen, dat de vereniging in die periode niet meer actief haar doelstellingen zal trachten te bereiken, doch dat onmiddellijk weer tot actie kan worden overgegaan als zich omstandigheden voor zouden doen die kansen bieden op het alsnog van de grond brengen van een kinderboerderij in, of in de omgeving van Schoonhoven.

Nadere uitleg over dit besluit kunt u lezen in onze voorlopig laatste brief aan het College van B&W van de gemeente Schoonhoven. Klik hier voor de brief aan het College van B&W.

Van het Bestuur
In onze tweede nieuwsbrief dit jaar willen wij u op de hoogte brengen van de groei van onze Vereniging en wat er nog staat te gebeuren. Net als de Bartholomeusdag 2007 was Koninginnedag 2008 een succes voor de Vereniging. Wij zijn een snel groeiende vereniging met maar één doel: een kinderboerderij in Schoonhoven! Dit najaar organiseren wij een aantal activiteiten waarin wij ons enthousiasme en passie voor een kinderboerderij met onze leden en de inwoners van Schoonhoven willen delen.

Koninginnendag 2008
Voor de Vereniging was de Koninginnedag een succes. Op een, soms verder verlaten Doelenplein, was het een drukte van belang rondom onze presentatie. Niet alleen de dieren trokken aandacht, maar ook de prijzenpot van het enveloppentrekken. De prijzen waren ter beschikking gesteld door de winkeliers van Schoonhoven, waarvoor onze dank! Een ander gokje kon gewaagd worden door het gewicht van een varkentje te raden. De uitslag en prijswinnaars staan op onze website. Maar het grootste succes is dat wij 135 leden hebben kunnen inschrijven, wat ons tot één van de grootste verenigingen van Schoonhoven maakt.

Op zoek naar een locatie
In de ontwikkeling van ThiendelandII/Zevender is een terrein gereserveerd voor een kinderboerderij. Zolang dit geen feitelijke toezegging is blijft de Vereniging oog houden voor mogelijke alternatieven. De afgelopen maanden is hierover overleg met de gemeente geweest en die, op haar beurt, met de provincie Zuid Holland. Van dit laatste verwachten wij binnenkort een antwoord.

Bartholomeusdag 2008
Ook op de komende Bartholomeusdag zullen wij aanwezig zijn. In onze kraam zal informatie over de Vereniging en haar activiteiten gegeven worden. Er is een uitstalling van kleine (huis)dieren en er kan Boerengolf gespeeld worden. Natuurlijk zullen wij ook daar leden werven. Na de goede start zijn er nog steeds aanmeldingen binnen blijven komen. Inmiddels hebben we bijna 160 leden! Ons doel om tot 200 leden te groeien komt binnen handbereik.

Verenigingsactiviteit
Voor de kinderen van onze leden organiseerden wij op zaterdag 11 oktober 2008. een spannende speeldag in het natuurmuseum “De Wielewaal” in Willege Langerak. Verder in deze nieuwsbrief het programma en het inschrijvingsformulier. Het belooft een gezellige dag te worden op een unieke locatie in het Groene Hart.

Voor deze dag hebben we een raambiljet ter promotie:
http://www.kinderboerderijschoonhoven.nl/files/raambiljetspelletjesdag.pdfRoofvogelshow
Op zaterdag 18 oktober a.s. zal de Vereniging zich op een originele wijze presenteren in een schitterende omgeving. Op die dag wordt tussen 3 en 4 uur ’s middags een roofvogelshow gegeven in het Springerpark. Dit prachtig samenspel van mens en dier in een schitterende omgeving is een ware belevenis. Iedereen die geïnteresseerd is kan komen kijken, er zijn geen kosten aan verbonden.

Voor deze dag hebben we een raambiljet ter promotie:
http://www.kinderboerderijschoonhoven.nl/files/raambiljetroofvogelshow.pdfWebsite
Aan onze website www.kinderboerderijschoonhoven.nl wordt nog steeds gebouwd. Inmiddels zijn er een aantal pagina’s beschikbaar, maar er komen er meer. Binnenkort zullen er diverse nieuwtjes en foto’s op gepubliceerd worden. Voor suggesties email ons op info@kinderboerderijschoonhoven.nl.

Contact
Voor contact met de vereniging ga naar onze website of via het secretariaat p/a Robert Kochlaan 10, 2871 LH Schoonhoven of bel 0182-388498.

Ledenwerving
Het Bestuur is van mening dat een groot aantal leden de komst van een kinderboerderij zal bewerkstelligen. Tijdens de komende Bartholomeusdag zal onze ledenwerving worden voortgezet. Bent u nog geen lid vul dan de onderstaande strook in en wordt lid van onze enthousiaste groep met het doel mensen, vooral kinderen, in contact te brengen met de natuur, met dieren en met elkaar. Of kent u iemand die ons initiatief wil steunen, geef dan deze nieuwsbrief door. Het lidmaatschap kost € 15,00 per jaar en voor 2008 is de contributie eenmalig op € 5,00 vastgesteld.

Programma 11 oktober 2008
Op zaterdag 11 oktober a.s. organiseren wij een leuke dag voor onze jeugdige dierenvrienden. Alle kinderen van leden van 2 tot en met 12 jaar zijn van harte welkom. Wij verwachten de leden met hun dierenvrienden om 11:00 uur bij het natuurmuseum “De Wielewaal” (www.museumdewielewaal.nl) op de Tiendweg 26 in Willige Langerak. De diverse spellen en activiteiten duren tot 14:30 uur. Tussendoor wordt voor eten en drinken gezorgd! Kinderen van 2 tot en met 4 jaar kunnen alleen komen onder begeleiding van een volwassene. Na de lunch, dat is om ± 13.00 uur, kunnen de jongste dierenvrienden (2 tot en met 4 jaar) weer naar huis. Voor alle kinderen zijn er leuke activiteiten. Willen jullie erbij zijn, vul dan het inschrijfformulier in. Lever dat zo snel mogelijk in op een van de onderstaande adressen. De entree is gratis, maar er is een beperkt aantal plaatsen. Kom naar deze gezellige en speelse dag!!! Als er nog vragen zijn kom dan op de Bartholomeusdag van 27 september a.s. naar onze kraam. Ook daar kan het inschrijfformulier ingeleverd worden.